Living

Het bouwen van een eigen schutting 

Wanneer je niet tevreden bent over de inrichting van je tuin, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je wilt immers kunnen genieten van een prachtige tuin en het warme weer tijdens de zomerdagen. Een belangrijk onderdeel van het herinrichten van je tuin is de schutting. Door een schutting heb je meer privacy, want buren en voorbijgangers kunnen dan niet zomaar in je tuin kijken. 

 

Als je de schutting al een tijdje wilt vervangen, dan is de kans groot dat je al eens bij een bouwmarkt bent wezen kijken voor een nieuwe schutting, maar dat je er vrijwel direct achter bent gekomen dat de schuttingen er daar vrij eentonig uit zien. Dat is ook zeker zo en daarom is het verstandig om zelf een schutting te bouwen. Het bouwen van een schutting kan zeer ingewikkeld zijn als je geen verstand hebt van houtbewerking of schuttingen. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over het bouwen van een eigen schutting. 

 

Het verzamelen van materialen 

De eerste stap in het bouwen van een eigen schutting is het verzamelen van verschillende materialen die je nodig zult hebben voor het bouwen van een schutting. Het is enorm belangrijk voor de schutting dat de materialen van de beste kwaliteit zijn. Dit is voor hout enorm belangrijk omdat hout van een mindere kwaliteit zeer snel gaat rotten of zelfs krom gaan staan. Hout van een goede kwaliteit is moeilijk te herkennen aan het uiterlijk van het hout en daarom is het handig om alleen voor bepaalde houtsoorten te kiezen. Dit soort hout kun je kopen bij winkels zoals Hillhout tuinhout.

 

Een ontwerp maken 

Voordat je gaat beginnen met het bouwen van een eigen schutting, is het enorm belangrijk om een ontwerp te maken. Door het maken van een ontwerp kan jij jouw idee vastleggen en weet je precies hoe je de schutting moet bouwen. Zonder het maken van een ontwerp zal de schutting er waarschijnlijk niet zo mooi uit komen te zien en dat is best zonde. Het maken van een ontwerp kan je prima zelf doen, mits je goed kan tekenen. Ook is het maken van een ontwerp met behulp van een tekenprogramma op de computer een goed idee. Je hebt hier wel een krachtige computer voor nodig, maar je kan je ontwerp wel echt tot leven brengen en dus zien hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien. Hiermee kan je dus bijvoorbeeld zien of het toevoegen van een trellisscherm aan de schutting er wel mooi uit gaat zien.

Laat een antwoord achter