Vrije tijd

Waarom is de e bike het ideale vervoersmiddel voor in de stad?

Het grootste deel van de Nederlanders woont in of om een stad. Dit is niet zo gek aangezien de meeste bedrijven ook gevestigd zijn in steden. Hierdoor is het voor werknemers van deze bedrijven noodzakelijk om in de buurt van de stad waar hun werkgever is te gaan wonen. Dat is op zich geen probleem, maar het is niet zo fijn dat je hierdoor altijd met de auto door de stad zult moeten rijden. Vooral bij de grotere Nederlandse steden begint dit echt een serieus probleem te worden. Daarom is het de hoogste tijd om te kijken naar wat je kunt doen om hier geen last van te hebben. 

 

Als je een auto hebt, maar deze enkel gebruikt in de stad, is het misschien een goed idee om de auto te vervangen door een beter vervoersmiddel voor in de stad. Er zijn veel verschillende vervoersmiddelen die je dan zou kunnen kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die enkel met het openbaar vervoer reizen wanneer ze ergens in de stad moeten zijn. Dit kan je op een drukke dag al een hoop tijd besparen doordat er anders een grote kans is dat je met je auto vast zult staan in de stad. Daarom is het verstandig om ook eens te kijken naar de mogelijkheid om een e bike aan te schaffen. 

Je kunt vertrekken op ieder moment dat je wilt

Veel mensen vinden het grootste voordeel van het gebruiken van een auto het feit dat je niet afhankelijk bent van bepaalde vertrektijden zoals dat bij het gebruik van het openbaar vervoer wel het geval is. Echter, het is niet zo dat de auto het enige vervoersmiddel is waarbij dit zo is. Je kunt bijvoorbeeld ook een e-bike aanschaffen. Op een e-bike kun je ook op ieder moment dat je maar wilt vertrekken, zonder dat je ergens op hoeft te wachten. Dit is voor veel mensen erg belangrijk aangezien dit ze een hoop tijd kan besparen. 

Het is milieuvriendelijk

Het gebruiken van een e-bike is vele malen minder slecht voor het milieu dan het gebruiken van een auto. Wel is het natuurlijk zo dat dit niet helemaal klimaatneutraal is. Dat komt doordat niet alle stroom op ons stroomnet op een groene manier is opgewekt. Toch staat de uitstoot van een e bike op geen manier in verhouding tot de uitstoot van een auto met een brandstofmotor. Als je dus iets goeds wilt doen voor de luchtkwaliteit in de stad en voor het milieu, kun je voortaan op een e bike naar je werk gaan.

Laat een antwoord achter